Sök jobb i Andorra

Allmänt om Andorra

Andorra ligger i bergskedjan Pyrenéerna, på gränsen mellan Frankrike och Spanien. Sedan 1993 fungerar det som en suverän stat men Frankrikes ledare och en spansk biskop är fortfarande formella statschefer. Furstendömet är ett finanscentrum och något av ett skatteparadis. Tullfria varor och fina skidbackar lockar drygt tio miljoner turister om året.

Andorra är Europas sjätte minsta land och ligger mellan Frankrike och Spanien i de östra Pyrenéerna. Landets suveränitet delas mellan Frankrike och Spanien. Landets yta är endast 467 kvadratkilometer och har en befolknin på 85 000 invånare. Landet är inte medlem i EU men har nära förbindelser med ett antal EU-länder.

(Källa – ERV)

Fakta Andorra

Huvudstad: Andorra la Vella
Etniska grupper
Spanjorer 43 %, andorraner 33 %, portugiser 11 %, fransmän 7 %, andra/ospecificerad/ingen 6 % (1998)
Språk
Katalanska (officiellt), franska, spanska, portugisiska
Religion
Katolicism
Befolkningsantal
83 888 (juli 2009)
Area
468 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Nationaldag
8 september

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det krävs inga speciella vaccinationer eller läkemedel för resor till Andorra, men alla resenärer bör se till att deras rutinvaccineringar är uppdaterade. Resenärer som besöker landet mellan november och mars bör överväga influensavaccin. Vaccinet bör tas minst två veckor innan avresa.

Det är säkert att dricka kranvatten i Andorra.

Det finns god sjukvård i Andorra, men patienter kan överföras till Frankrike eller Spanien för viss medicinsk behandling. Sjukhus och läkare kan kräva att resenärer betalar för behandling. Resenärer bör endast resa om de omfattas av sjukförsäkring.

(Källa – ERV)

Pass

Franska och spanska medborgare behöver inget pass om de har annan legitimation. Alla andra resenärer behöver ett pass. 

(Källa – ERV)

Visum

Visum krävs inte för vistelser på upp till tre månader. De relevanta reglerna för Frankrike och Spanien bör följas, beroende på vilket land som lämnas när man reser in i Andorra. Landet är inte del i Schengen, resenärer bör därför se till att deras Schengenvisum tillåter dem att resa tillbaka till Frankrike eller Spanien efter att de besökt Andorra.

Resenärer som vill ansöka om visum bör kontakta närmaste ambassad eller konsulat för att få nödvändig information om ansökningsförfaranden.

(Källa – ERV)

Funderar du på att jobba i Andorra?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

]

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön