Sök jobb i Armenien

Allmänt om Armenien

Armenien är ett bergsland i södra Kaukasus med en urgammal kristen kultur. Landet ligger inklämt mellan de muslimska grannarna Turkiet och Azerbajdzjan och har mycket ansträngda relationer till båda dessa länder. Under historiens gång har Armenien lytt under en rad olika imperier. Från 1920 till självständigheten 1991 var området en delrepublik i Sovjetunionen. Landet är fortfarande starkt beroende av Ryssland, både politiskt och ekonomiskt.

Ansträngda diplomatiska relationer med Azerbajdzjan angående den omstridda regionen Nagorno-Karabach är den främsta utmaningen för Armeniens utrikespolitik. Det militäriserade gränsområdet utsätts periodvis för mindre strider mellan väpnade styrkor, och skottlossning mellan styrkorna dödar flera soldater varje år.

(Källa – ERV)

Fakta Armenien

Huvudstad: Jerevan (1 107 800)
Övriga större städer: Gyumri (168,918), Vanadzor (116,929), och Dilijan (13,752)
Religion: Kristendom
Etniska grupper
Armenier 97,9 %, kurder (yezidi) 1,3 %, ryssar 0,5 %, andra 0,3 % (2001)
Språk
Armenska (officiell) 87,7 %, kurdiska 1 %, rysska 0,9 %, annan 0,4 % (2001)
Religion
Armensk-ortodoxer 94,7 %, andra kritsna 5 %, yezidister (monoteistisk religion men inslag av naturtro) 1,3 %
Area
29 743 kvadratkilometer
Valuta
Dram
Bruttonationalinkomst per invånare
14 258 PPP$
Nationaldag
21 september

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera en läkare eller vårdcentral cirka 4-5 veckor innan avresa till Armenien för att få den senaste information angående vilka vaccinationer som rekommenderas.

Resenärer bör ha vaccinerat sig för influensa, vattkopppor, polio, MMR (mässlingen/påssjuka/röda hund), hepatit A och B, samt stelkramp och difteri. Tyfus vaccination är också rekommenderat, speciellt för resenärer som äter, och reser runt, utanför de större urbana områdena.

Malaria, vilket inte har rapporterats i Armenien sedan 1940-talet, återkom under 1990-talet efter upplösningen av Sovjetunionen och kriget med Azerbajdzjan. Det finns ingen risk för malaria i de områdena som normalt besökts av turister, risken är störst i Masis distriktet; flest fall förekommer mellan juni till oktober. Det är endast rekommenderat att ta förebyggande malariamedel med klorokin om man reser till Araratdalen i Ararat och Artashat regionerna nära gränsen till Turkiet i väster.

Även om fall av fågelinfluensan inte har rapporterats från Armenien så förekom mänskliga dödsfall i Agri provinsen, östra Turkiet – ungefär 80 km från gränsen – i januari 2006. Resenärer till Armenien rekommenderas att undvika besök på marknader med levande djur, eller fågelfarmar, samt att se till att fågel- och äggrätter är genomkokta.

Besökare rekommenderas att undvika kranvatten; buteljerat vatten är ett säkrare alternativ. Isbitar bör undvikas, och grönsaker och frukt bör skalas och/eller kokas innan de äts.

Vårdanläggningar i Armenien håller generellt en låg standard, och det är inte rekommenderat att uppsöka medicinsk vård i Armenien för annat är mindre hälsoproblem. Vårdservicen utanför huvudstaden kommer vara extremt begränsad. Vårdpersonalen är inte lika välutbildad som i västerländska länder, och tillgången på förnödenheter och utrustning är begränsad och omodern.

Resenärer med specifika vårdbehov rekommenderas att ta med sig sin egen medicin, där förpackningarna är tydligt märkta och förseglade. Ett brev från en läkare bör också medfölja alla läkemedel. Reseförsäkring rekommenderas starkt då allvarliga tillstånd troligen kommer kräva flygevakuering.

(Källa – ERV)

Pass

Resenärer måste ha ett pass som är giltigt i sex månader från beräknat utresedatum. 

Resenärer som anländer till Armenien via tåg från Tbilisi bör erhålla ett armenskt visum innan inresa. 

(Källa – ERV)

Visum

Svenska medborgare och medborgare i andra EU-länder behöver inget visum för resor till Armenien. Inresestämpeln är giltig i 90 dagar. Visum måste införskaffas hos den lokala armeniska ambassaden, från det armeniska utrikesministeriets hemsida, eller vid ankomsten till den armeniska gränsen vid Bagratashen (om man anländer från Georgien) och Meghri (om man anländer från Iran). Visum kan även införskaffas vid ankomsten till de internationella flygplatserna i Armenien.

Medborgare från stater i OSS kan stanna i Armenien i upp till 90 dagar utan visum.

Man måste betala en avreseskatt på 10 000 AMD (ca 30 USD) när man lämnar Armenien.

(Källa – ERV)

För ytterligare information, besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs

Funderar du på att jobba i Armenien?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Armenien

1 Videoklipp
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön