Sök jobb i Belarus

Allmänt om Belarus

Belarus (Vitryssland) gränsar till Ryssland, Ukraina och EU-länderna Lettland, Litauen och Polen. Landet kontrolleras helt av president Aleksandr Lukasjenko och hans auktoritära regim. Belarus har en bred industribas men är ekonomiskt beroende av Ryssland, inte minst import av rysk naturgas.

Belarus har begränsade hotbilder mot utländska resenärer men stora juridiska hinder för kommersiella operationer. Den hårda kontrollen hos regimen styrd av Alexander Lukashenko innebär att risken från väpnade konflikter, uppror och terrorism är försumbara. Dock kan statens repression för att bibehålla kontroll skapa en sårbarhet för folklig revolt för demokratisering. Lukashenkos regering har till stor del verkat som en vasallstat till Ryssland under Vladimir Putin, och har medhållit att bli en av de grundläggande medlemmarna av den Eurasiatiska Ekonomiska Unionen mot ersättning i form av ekonomisk assistans.

(Källa – ERV)

Fakta Belarus

Huvudstad: Minsk (1 830 700)(ung 2007)
Etniska grupper
Vitryssar 83,7 %, ryssar 8,3 %, polacker 3,1 %, ukrainare 1,7 % andra 2,4 %, ospecificerade/ingen 0,9 % (2009)
Språk
Vitryska (officiell) 23,4 %, ryska (officiell) 70,2 %, andra (polska och ukrainska minoriteter) 3,1 %, ospecificerad 3,3 % (2009)
Religion
Ortodoxa kristna 80 %, andra/ospecificerade/ingen 20 % (1997)
Befolkningsantal
9 589 689 (2015)
Demokrati och statsskick
Republik (i namn, men i själva verket en auktoritär stat)
Area
207 600 kvadratkilometer
Valuta
Vitrysk rubel
Bruttonationalinkomst per invånare
19 997 PPP$
Nationaldag
3 juli

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer till Vitryssland bör konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare minst fyra till åtta veckor innan avresa.

Resenärer är rekommendera att skaffa vaccinationer mot hepatit A och B, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Vaccinationer mot tyfus och rabies bör också övervägas beroende på resans längd och vilka aktiviteter som planeras.

Resenärer bör inte dricka kranvatten i Vitryssland. Det förekommer risk för kemisk förgiftning. Is bör undvikas. Färsk frukt och grönsaker bör endast ätas efter att de skalats och tillagats. Mat från tveksamma försäljare bör undvikas.

Resenärer är rekommenderade att undvika alkohol om den inte har tillverkats av en pålitlig producent. Illegalt framställda produkter har tidigare i vissa fall lett till förgiftning.

Sjukvårdstjänster i Vitryssland är begränsade, med majoriteten av kvalitativa vårdinrättningar belägna i huvudstaden Minsk. Många grundläggande tjänster och läkemedel är sannolikt inte tillgängliga vilket nödvändiggör att resenärer medtar egna mediciner.

Mediciner ska transporteras öppet med all nödvändig dokumentation. Dokumentation från en läkare ska också medfölja medicinerna. Kontant betalning kommer antagligen förväntas för alla former av medicinsk vård. Det är osannolikt att all vårdpersonal besitter kunskaper i engelska, och ryska är det mest förekommande talade språket. Rese- och sjukförsäkring är starkt rekommenderat.

(Källa – ERV)

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga i minst sex månader från dagen för inresa i landet. Passet måste också innehålla minst två tomma sidor.

(Källa – ERV)

Visum

De flesta utländska medborgare behöver ett visum för inresa till Vitryssland. Dock är medborgare från Ryssland och andra före detta Sovjetstater undantagna. Detta inkluderar medborgare från Armenien, Azerbadjan, Georgien, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldavien, Ryssland, Tadjikistan, Ukraina och Uzbekistan. Medborgare från Venezuela behöver inte visum om vistelsen är kortare än 90 dagar. Medborgare från Kuba, Makedonien och Republiken Korea behöver inget visum för vistelser under 30 dagar.

Andra nationaliteter behöver visum för att besöka eller resa igenom Vitryssland. Detta gäller alla resenärer som reser genom Vitryssland till Ryssland från östra Europa. Utländska medborgare som anländer vid gränsövergångar utan giltigt visum kommer hänvisas till Minsk för att erhålla nödvändig dokumentation. Att inte uppfylla dessa krav kan leda till frihetsberövande och dryga böter.

Alla utländska medborgare som besöker Vitryssland måste registrera sig med den lokala polisen om deras vistelse är längre än tre dagar. Hotell kan ordna detta åt dig men de som bor i privat regi måste ordna det självständigt med deras värd.

Migrationskort krävs när du reser in i Vitryssland. Delar av kortet ska lämnas in vid ankomst, med den andra delen stämplas vid inresa men lämnas in till immigrationsmyndigheterna vid hemresa. Denna sektion ska sparas under hela resan i Vitryssland.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Funderar du på att jobba i Belarus?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön