Sök jobb i Danmark

Allmänt om Danmark

Danmark var under vikingatiden och Kalmarunionen en regional stormakt. I krig med Sverige, England och Tyskland under 1600- och 1800-talen gick dock det mesta av riket förlorat. Det som blev kvar av landet har ändå utvecklats till en betydande jordbruks-, handels- och sjöfartsnation. Industrin är övervägande småskalig, men en handfull företag är världsledande. Danskarna räknas bland världens rikaste, minst korrupta och mest demokratiska, jämställda – och lyckliga – folk.

Danmark är generellt sett ett säkert resmål. Det är en stabil och demokratisk stat som har få riskfaktorer. Det finns dock en viss hotbild från terrorism; framtida terroristattentat mot Danmark och dess utländska intressen förblir en möjlighet.

(Källa – ERV)

Fakta Danmark

Huvudstad: Köpenhamn (521 397)(2009
Etniska grupper
Skandinaver, inuiter, färingar, tyskar, turkar, iranier, somalier
Språk
Danska, färöiska, grönländska (inuitisk dialekt) och tyska (en liten minoritet)
Religion
Evangeliska lutheraner (officiell) 80 %, andra 16 %, muslimer 4 %
Befolkningsantal
5 581 503 (2015)
Demokrati och statsskick
Parlamentarisk monarki
Area
43 094 kvadratkilometer
Valuta
Dansk krona
Bruttonationalinkomst per invånare
62 090 PPP$
Nationaldag
5 juni

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör se till att deras grundläggande vaccinationsskydd är uppdaterat.

Kranvattnet är säkert att dricka.

Under februari och mars 2020 har ett utbrott av Covid-19 coronavirus spridit sig i landet med ökande hastighet och förväntas fortlöpa under de kommandee månaderna. Internationellt resande har påverkats, och lokalt resande kan komma att påverkas av karantänåtgärder. Stora evenemang kan komma att ställas in med kort varsel. 

Sjukvårdsinrättningar i Danmark håller överlag utmärkt kvalitet. På Grönland och Färöarna är dock tillgången till sjukvård mer begränsad, och evakuering kan krävas vid allvarlig sjukdom eller skada. Akutsjukvård är gratis, men patienter debiteras för uppföljande vård.

(Källa – ERV)

Pass

För att resa in i Danmark krävs ett pass med en giltighet på minst tre månader, såvida man inte är medborgare i en stat som skrivit under Schengenavtalet, för dessa krävs endast ett giltigt id-kort.

(Källa – ERV)

Visum

Danmark har skrivit under Schengenavtalet. Medborgare från Kanada, USA och Australien kan stanna i Danmark i upp till 90 dagar utan visum. För vistelser längre än tre månader ska de vända sig till lämpligt myndighetskontor för uppehållstillstånd.

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

För att få information angående vilka nationaliteter som behöver ett Schengenvisum vid inresa till Danmark kan resenärer besöka European Commission Visa Policy website.

(Källa – ERV)

Funderar du på att jobba i Danmark?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Danmark

1 Videoklipp
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön