Sök jobb i Färöarna

Allmänt om Färöarna

Färöarna är en självstyrande del av Kungariket Danmark. Ögruppen ligger i Nordatlanten, 37 mil norr om Skottland, halvvägs mellan Danmark och Grönland. Färöarna har ett eget parlament, lagtinget, som utser en lokal regering, landsstyret, vars ordförande kallas lagman. Utrikes- och försvarspolitiken sköts dock från Köpenhamn. Viktigaste näringar är fiske, fiskodling samt industri och service med anknytning till fisket.

Färöarna är en ögrupp som utgör en del av Danmark. Färöarna är beläget mellan Norska havet och Atlanten och ligger ungefär lika långt ifrån Island som Skottland. Färöarna blir mer och mer autonomt men försvars- och militärfrågor, lagar och viktig administration är fortfarande under dansk kontroll.

(Källa – ERV)

Fakta Färöarna

Huvudstad: Torshavn
Övriga större städer: Klaksvík, Hoyvík och Argir
Religion: Kristendom
Tidszon: GMT med sommartid

Färöarna tillhör formellt kungariket Danmark, men har ett omfattande självstyre. Färöarnas parlament, lagtinget, är den högsta myndigheten på Färöarna. Landet är inte medlem i EU, men har ingått ett fiske- och handelsavtal med EU.

Nationaldag: 29 juli (Ólavsøka)
Styrelseskick: Självstyre – inom kungariket Danmark
Parlament: Lagtinget (33 platser)
Medlemskap i EU: Nej
Medlemskap i Nato: Sedan 1949 (på grund av det danska medlemskapet)
Statsöverhuvud: Drottning Margrethe II
Regeringschef (september 2019): Bárður á Steig Nielsen (Sambandsflokkurin)
Politik i de nordiska länderna
Färöarnas befolkning
Det bor 52 967 personer på Färöarna. Nästan hälften av Färöarnas befolkning bor i huvudstaden Torshamn.

Befolkning 2020: 52 967 invånare (januari 2021)
Invånarantal, huvudstaden 2017: 22 371 i Torshamn kommun (1)

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera en allmänläkare eller specialist på resehälsa 4-8 veckor innan avresa för att få aktuell information om vaccination. Vaccination mot polio, mässling/påssjuka/röda hund (MPR) och stelkramp-difteri bör vara uppdaterade.

Vaccination mot influensa rekommenderas för alla resenärer som besöker Färöarna mellan november och april. Rabiesvaccination rekommenderas endast för resenärer som kan tänkas komma i direkt kontakt med fladdermöss. Vaccination mot hepatit B rekommenderas för resenärer som eventuellt kan komma i kontakt med blod eller kroppsvätskor.

Det går bra att dricka kranvattnet på Färöarna.

Färöarnas främsta sjukhus ligger i huvudstaden, men vårdinrättningarna på Färöarna är begränsade. Därför tillhandahåller kustbevakningen och Atlantic Airways (Färöarnas nationella flygbolag) helikoptrar för nödevakuering vid allvarligare sjukdomsfall. 

(Källa – ERV)

Pass

Nordiska medborgare behöver inte pass för resa till Färöarna, men ska kunna uppvisa giltig id-handling. För EU-medborgare och icke-EU-medborgare krävs pass för inresa till Färöarna. Färöarna är inte en del av Schengenavtalet och därför behöver medborgare från Schengenländer pass för inresa i Färöarna.

(Källa – ERV)

Visum

Medborgare från länder med visumkrav måste ha ett visum med en giltighetstid på 90 dagar för resa till Färöarna. Schengenvisum gäller inte på Färöarna, utan ett särskilt visum krävs för inresa. Färöarna är en del av Danmark, men danskt visum är inte giltigt på Färöarna och vice versa.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Funderar du på att jobba i Färöarna?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön