Sök jobb i Finland

Allmänt om Finland

Med runt 187 000 sjöar är Finland världens sjörikaste land i förhållande till sin storlek. Sveriges skogklädda östliga granne är också känd för sina goda skolresultat och för framgångsrik internationell fredsmäkling. Landets ekonomi har uppvisat svagheter under senare år men är i grunden stabil. Politiskt styrs Finland oftast av breda koalitioner.

Finland är generellt sett ett säkert resmål. Nationella oroligheter är väldigt osannolika med tanke på landets effektiva och stabila ekonomiska och politiska strukturer.

(Källa – ERV)

Fakta Finland

Huvudstad: Helsingfors (571 354)
Övriga större städer: Tampere (208,004), Espoo (240,132), Vantaa (190,058), Turku (175,286), and Oulu (130,459)
Etniska grupper
Finnar 93,4%, svenskar 5,7%, ryssar 0,4%, ester 0,2%, romer 0,2%, samer 0,1% (2006)
Språk
Finska (officiellt) 89%, svenska (officiellt) 5,3%, ryska 1,3%, övriga 4,4% ( bl. a. samiska) (2014)
Religion
Protestanter 73,8%, Ortodoxa kristna 1,1%, annan/ingen 25,1% (2014)
Befolkningsantal
5 421 827 (2012)
Demokrati och statsskick
Republik
Area
338 145 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
53 172 PPP$
Nationaldag
6 december

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att konsultera en läkare eller vårdcentral ca 4-5 veckor innan avresa för att få den senaste informationen när det gäller rekommenderade vacciner. Resenärer bör ha de följande vaccinationerna uppdaterade: influensa, vattkoppor (eller varicella), polio, mässling-påssjuka-röda hund (MPR), hepatit A och B, och difteri-kikhosta-stelkramp (DPT).

Fästingburna sjukdomar är vanliga i Finland. Det kan vara en god idé att ta med insektsmedel som innehåller DEET, om du ska besöka landsbygden eller skogsområden, särskilt under sommaren.

Strikta finska tullbestämmelser förbjuder resenärer från att få läkemedel tillskickade från utlandet, dessutom kan många finländska läkare vara ovilliga att skriva ut en ekvivalent mängd läkemedel. Det är därför rekommenderat att resenärer tar med sig ett extra förråd av nödvändiga receptbelagda läkemedel. Receptbelagda läkemedel kan föras in i landet så länge de är avsedda för resenärens personliga bruk.

Under februari och mars har ett utbrott av coronavirus(Covid-19) spridit sig från Kina till många länder, inklusive Finland, och fortsatt spridning är sannolik på kort sikt. Strikta bevakningsåtgärder är att förväntas vid gränsövergångar och publika evenemang kan komma att ställas in med kort varsel. Myndigheterna har implementerat ett särskilt krisnummer för utbrottet: +358 (0)2 95 535 535

Vårdinrättningar håller hög kvalitet, och är allmänt lätt tillgängliga. Engelska talas vanligtvis av sjukvårdspersonalen.

Finlands offentliga sjukhussystem tar emot utländska kreditkort, det gör även många privata sjukhus. Många apotek i Finland är öppna under kontorstid, och de flesta större städerna har minst ett apotek som är öppet dygnet runt.

(Källa – ERV)

Pass

Ett giltigt pass krävs av alla resenärer, med undantag för EU-medborgare och länder som är medlemmar i Schengenområdet, för dessa räcker nationella ID-handlingar.

(Källa – ERV)

Visum

Svenskar behöver inget visum för inresa i Finland. För vissa länder utanför EU krävs ett Schengenvisum vid inresa. Bland annat USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Sydafrika och Irland är undantagna från visumkravet inom Schengen och behöver enbart ett giltigt pass för vistelser upp till 90 dagar.

(Källa – ERV)

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till Finland på European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Finland?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Finland

1 Videoklipp
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön