Sök jobb i Frankrike

Allmänt om Frankrike

Med över 66 miljoner invånare och en av världens största ekonomier är Frankrike en stormakt i Europa. Frankrike har ibland gått sin egen väg i utrikespolitiken, särskilt i förhållande till Storbritannien och USA men har bidragit starkt till Europas enande i samarbete med Tyskland.

Frankrike är ett stabilt och säkert land. Utländska resenärer riskerar främst att utsättas för mindre säkerhetsfaktorer såsom småbrottslighet och gatuvåld, samt risker i samband med protester. Demonstrationer hålls ofta och kan locka en betydande mängd människor, i synnerhet i samband med ekonomiska och/eller politiska reformer.

(Källa – ERV)

Fakta Frankrike

Huvudstad: Paris (2 113 000)
Övriga större städer: Marseille (815 100), Lyon (444 100), Toulouse (406 200), Nice (334 100).
Språk
Franska
Religion
Katoliker 83-88 %, protestanter 2 %, judar 1 %, muslimer 5-10 %, andra/ospecificerat/ingen 4 %
Befolkningsantal
62 814 233 (juli, 2015)
Demokrati och statsskick
Republik
Area
549 190 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
50 993 PPP$
Nationaldag
14 juli

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Även om risken är låg så är det rekommenderat att man har tagit, eller uppdaterat, sina vaccinationer mot influensa, vattkoppor, polio, MPR (mässlingen, påssjuka, röda hund), difteri, kikhosta och stelkramp, för att undvika eventuella infektionsrisker.

Alla besökare som kommer från Sydamerika och Afrika måste kunna visa upp ett gula febern certifikat.

Det rekommenderas att resenärer tar med sig betryggande mängder av sina receptbelagda läkemedel, med tydliga etiketter och en beskrivning av läkemedlen, om de inte kan komma åt dem inom Frankrike. Ett brev från din läkare är användbart om innehållet kontrolleras vid gränskontrollen.

Det franska hälso- och sjukvårdssystemet är utmärkt och håller samma kvalité som andra västländer. Nödnumret för ambulans i Frankrike är “15”. Sjukvårdstjänster finns i hela landet och man kan enkelt köpa läkemedel hos apotek.

Resenärer som är medborgare i Europeiska Unionen och innehar det europeiska sjukförsäkringskortet (EHIC) behöver generellt bara betala 30 % av sjukvårdskostnaderna. Akutsjukvård är gratis. Det är lämpligt att resenärer från länder utanför EU har en heltäckande reseförsäkring som täcker alla sjukvårdskostnader, annars debiteras fullt pris.

Över ett dussin fall av Covid-19 har bekräftats under slutet av februari med åtminstone en som har nyligen rest till ett drabbat område. Strikta bevakningsåtgärder är att förväntas vid gränsövergångar och publika evenemang kan komma att ställas in med kort varsel.

(Källa – ERV)

Pass

Resenärer från länder som är med i Schengen-avtalet, så som Sverige, behöver inte pass vid inresa, nationella ID-handlingar är tillräckligt. För övriga besökare krävs ett pass med tre månaders giltighet vid inresa i Frankrike.

(Källa – ERV)

Visum

De som bor i, eller har resedokument från ett land som är medlem i Schengen behöver inte visum.

Om vistelsen kommer att vara längre än 90 dagar behöver de flesta andra resenärer visum, förutom de som kommer ifrån medlemsländerna i Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), samt Schweiz, Monaco och Andorra.

Resenärer från de följande länderna behöver inte visum om de vistas i Frankrike i mindre än 90 dagar: Andorra, Argentina, Australien, Bermuda, Brasilien, Brunei, Kanada, Chile, Costa Rica, Kroatien, El Salvador, Guatemala, Vatikanstaten, Honduras, Hong Kong, Israel, Japan, Macao, Malaysia, Mexiko, Monaco, Nicaragua, Nya Zeeland, Panama, Paraguay, San Marino, Singapore, Sydkorea, Storbritannien, USA, Uruguay, Venezuela.

(Källa – ERV)

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

För information angående vilka nationaliteter som behöver ett Schengenvisum vid inresa till Frankrike, besök European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Frankrike?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön