Sök jobb i Georgien

Allmänt om Georgien

Georgien ligger i södra Kaukasus där Europa möter Asien. Landet har genom historien varit ett utsatt byte för regionens stormakter Persien, Turkiet och Ryssland. I vår tid har Georgien söndrats av separatistiska utbrytningar i republikerna Abchazien och Sydossetien. Den före detta sovjetrepubliken är också en bricka i det säkerhetspolitiska spelet mellan Ryssland och Nato.

Georgien har stabiliserats efter en kort men bitter konflikt med Ryssland, där ryska styrkor ockuperade städer och byar på georgiskt territorium. Men politiska och separatistiska spänningar kvarstår och Georgiens relation med Ryssland fortsätter att vara ansträngd. Mycket på grund av att Tbilisi fortsätter att sträva efter integration i säkerhetssamarbeten och mellanstatliga organ i USA och Europa; framförallt NATO och EU. Utbrytarregionerna Abchazien och Sydossetien fortsätter att vara under kontroll av ryskt militär, vilket höjer risknivån för dessa regioner. De norra regionerna har också en högre risknivå då de gränsar till de turbulenta ryska republikerna Tjetjenien, Dagestan och Ingusjien.

(Källa – ERV)

Fakta Georgien

Huvudstad: Tbilisi (1 480 000)
Övriga större städer: Kutaisi (185,965), Batumi (121,806) (2002 est) och Gori (49,000) (2002 est)
Etniska grupper
Georgier 83.8%, azerier 6.5%, armenier 5.7%, ryssar 1.5%, andra/ospecificerade/ingen 2.5% (2002)
Språk
Georgiska (offisielt), rysska, armeniska, azeriska
Religion
Ortodoxa kristna 83.9%, armensk-gregorianer 3.9%, katoliker 0.8%, muslimer 9.9%, andra/ospecificerade/ingen 1,5% (2002)
Befolkningsantal
4,931,226 (2015)
Demokrati och statsskick
Republik
Area
69,700 kvadratkilometer
Valuta
Lari (GEL)
Bruttonationalinkomst per invånare
15 656 PPP$
Nationaldag
26 maj

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Du kommer behöva vaccinering mot difteri, polio, MMR (mässlingen, påssjuka, röda hund), hepatit A och stelkramp, du kan också komma att behöva vaccinering mot rabies och tyfus. Malaria är en risk i de sydöstra delarna av landet, så det kan vara rekommenderat med en omgång malaria profylax, samt att använda insektssprej i denna del av landet. Rabiesutbrott förekommer med viss regelbundenhet.

Det är starkt rekommenderat att undvika kranvatten och istället använda buteljerat vatten, eller vattenreningsutrustning om tillförlitligt buteljerat vatten inte finns tillgängligt. Undvik isbitar, opastöriserade mejeriprodukter och rå, eller underkokt mat.

Det kan vara klokt att bära med sig läkemedel mot vanliga resesjukdomar, speciellt diarré.

Fågelinfluensan har rapporteras i landet, i Adjara regionen, ungefär 300 km från Tbilisi. Det har inte förekommit några rapporter om mänskliga fall, eller dödsfall.

Om du använder receptbelagda läkemedel, se till att du tar med dig mer än du behöver för den avsedda vistelsen, ifall det förekommer förseningar eller förluster under resan.

I Tbilisi är vårdanläggningar lättillgängliga men de tenderar att vara rätt dyra. Utanför staden är tillgängligheten begränsad. Kvalitén på servicen tenderar att vara undermålig i både urbana och rurala områden. Även om försörjningen av europeiska och ryska läkemedel är rätt tillförlitlig, så kan det förekomma brister på nålar, narkosmedel och antibiotika. Om du är i behov av vård för ett allvarligt tillstånd kan det vara nödvändigt med evakuering. Se till att din reseförsäkring täcker sådana utgifter. Sjukhus och läkare förväntar sig ofta direkt kontantbetalning. 

(Källa – ERV)

Pass

Resenärer måste ha ett giltigt pass för inresa till Georgien. Det ska vara giltigt under hela vistelsen i Georgien.

(Källa – ERV)

Visum

Svenska medborgare som besöker Georgien som turister kan vistas i landet i upp till 365 dagar. Många andra utländska medborgare kan stanna i Georgien i upp till 90 dagar utan visum. De som bor i ett land där Georgien inte har en diplomatisk representation kan införskaffa sitt visum vid Tbilisis internationella flygplats, där finns det en 24-timmars service tillgänglig genom Utrikesministeriets visumavdelning på departement för konsulära frågor: www.mfa.gov.ge. Besökare bör dock notera att denna service endast är tillgänglig när det gäller kortare besök.

(Källa – ERV)

För ytterligare information, besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/.

Funderar du på att jobba i Georgien?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön