Sök jobb i Italien

Allmänt om Italien

Italien med världsberömda städer som Venedig, Florens och Rom samt ovärderliga lämningar från över 3 000 års historia skjuter ut som en stövel i vattnet ned mot Afrika och delar Medelhavet itu. Även det italienska samhället är delat. I norra Italien finns modern industri och där är välståndet, mätt i BNP per person, högre än i jordbruksbygderna i södra Italien. Politiken har präglats av stor instabilitet och täta regeringsskiften. De senaste åren har Italien brottats med stora ekonomiska problem.

Italien är medlem i EU och Nato och spelar en viktig roll i europeisk och global politik. Trots att Italien är politiskt stabilt uppkommer stundtals politiska spänningar och oroligheter i landet, på grund av svaga regeringar. Italien har en historisk problematik av organiserad brottslighet, som arbetar från de södra delarna av Sicilien, Kalabrien och Kampanien. Den sicilianska maffians (Costra Nostra) räckvidd har minskat till följd av effektiv brottsbekämpning, men kriminella nätverk, särskilt Kalabriens ’Ndrangheta, fortsätter att bedriva omfattande brottslig verksamhet, framför allt genom utpressning och narkotikahandel. Även om kraftiga åtgärder tagits mot såväl Costra Nostra på Sicilien som ‘Ndrangheta i Kalabrien kvarstår risker associerade med den organiserade brottsligheten, däribland ekonomisk brottslighet och korruption.

De största riskerna för utländska medborgare utgörs av den organiserade brottsligheten och småbrottslighet. Brottsligheten antas öka, delvis till följd av lågkonjunktur och arbetslöshet.

(Källa – ERV)

Fakta Italien

Huvudstad: Rom
Etniska grupper
Italienare
Språk
Italienska, tyska, franska, slovenska
Religion
Kristna 80 %, andra/ingen 20 %
Befolkningsantal
61 855 120 (2015)
Demokrati och statsskick
Republik
Area
301 340 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
45 723 PPP$
Nationaldag
2 juni

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Hälsoriskerna i Italien är tämligen obetydliga. Standardrekommendationer såsom vaccination mot mässling/påssjuka/röda hund (MPR), stelkramp och influensa gäller, om nödvändigt, för resor till landet.

Ett utbrott av coronavirus (Covid-19) har spridit sig snabbt i landet under februari och mars 2020 med flera tusen sjuka och hundratals avlidna vid mitten av mars. De mest drabbade regionerna inkluderar Lombardiet, Veneto och Emilio-Romagna. Landet har vidtagit omfattande nedstängningar över hela landet. Karantänsåtgärder och restriktioner kan expanderas på kort varsel.

Den italienska sjukvårdsstandarden är exceptionellt bra och rankades år 2000 som den högsta i världen tillsammans med Frankrike. Det finns dock skillnader mellan norr och söder gällande vårdinrättningar liksom medicinska åtgärder och vården i söder kan vara underlägsen den i norr. Trots att Italien har fri medicinsk vård kan det förekomma kostnader för vissa typer av behandlingar.

(Källa – ERV)

Pass

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver giltigt nationellt ID-kort eller pass som är giltigt under hela vistelsen för inresa i Italien. För icke-EU-medborgare krävs pass med en giltighetstid på tre månader efter utresedatum ur Italien. Inträde till Vatikanstaten sker utan problem via Rom. Besökare från länder i Schengenområdet behöver inte visa resedokument, men medborgare från EU-länder som inte är med i Schengenavtalet behöver pass för inresa i Italien.

(Källa – ERV)

Visum

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare kan vistas i Italien på obegränsad tid utan visum. Medborgare från Australien, USA och Kanada kan stanna i upp till 90 dagar. Icke-EU-medborgare som planerar längre vistelser behöver kontakta sin ambassad.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till Italien på European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Italien?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Räkna ut din lön