Lediga jobb i Luxemburg
Spela videoklipp

Intern Meny

Allmänt om Luxemburg

Storhertigdömet Luxemburg är litet till ytan men inflytelserikt som välmående finanscentrum och säte för flera EU-organ och andra internationella organisationer. Över hälften av arbetsstyrkan består av utländska medborgare. Av dem pendlar många dagligen över gränsen mot Frankrike, Tyskland eller Belgien. Den tidigare strikta banksekretessen har lättats något efter kritik om att landet utgör en fristad för ekonomiska brottslingar.

Luxemburg är ett av de säkraste länderna i världen och riskläget är lågt. De huvudsakliga riskerna gäller brott såsom ficktjuveri och stöld, även om dessa risker är begränsade. Luxemburg har en skicklig polisstyrka som effektivt motverkar kriminella verksamheter.

(Källa – ERV)

Fakta Luxemburg

Huvudstad
Huvudstad: Luxembourg
Etniska grupper
Luxemburgare 54,1 %, portugiser 16,4 %, fransmän 7 %, italienare 3,5 %, tyskar 2,3 %, andra EU-länder 4,4 %, andra 12,3 % (2015)
Språk
Luxemburgiska, tyska, franska
Religion
Katoliker 87 %, andra/ospecificerad/ingen 13 % (2000)
Befolkningsantal
582 291 (2016)
Demokrati och statsskick
Storhertigdöme
Area
2 586 km2
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
124 591 PPP$
Nationaldag
23 juni

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Eftersom Luxemburg är ett land med välutvecklad infrastruktur är eventuella hälsorisker tämligen begränsade. Resenärer rekommenderas att vara vaccinerade mot mässling/påssjuka/röda hund (MPR), stelkramp-difteri och influensa.

I händelse av nödsituation är det starkt rekommenderat att söka sig till vårdinrättningar i huvudstaden. Apotek har öppet dygnet runt i Luxemburg och för information om tillgängliga tjänster behöver resenärer kontakta medicinska myndigheter.

Sjukhus och läkarmottagningar finns även utanför huvudstaden, men tjänster och behandling kan vara mer begränsade. Eftersom större medicinska ingrepp kan kräva förflyttning till Frankrike eller Belgien är det viktigt att inneha reseförsäkring.

(Källa – ERV)

Pass

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare kan resa till Luxemburg med nationellt ID-kort eller pass, som är giltigt under hela vistelsen. För icke-EU-medborgare krävs pass med en giltighetstid på tre månader efter utresedatum ur Luxemburg. EU-medborgare som reser till Luxemburg från ett land där Schengenavtalet gäller behöver inte pass för inresa.

(Källa – ERV)

Visum

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver inte visum för resa till Luxemburg och kan stanna i landet på obestämd tid, men bör registrera sig hos de lokala myndigheterna efter tre månader. Medborgare från Kanada, USA och Australien kan vistas visumfritt i Luxemburg i 90 dagar. Resenärer från andra länder rekommenderas att konsultera lämplig ambassad eller konsulat för information om specifika inresekrav.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

För information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum vid inresa till Luxemburg, besök European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Luxemburg?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök information om ett annat land
Räkna ut din lön