Lediga jobb i Malta
Spela videoklipp

Intern Meny

Allmänt om Malta

Den lilla önationen Malta mitt i Medelhavet är EU:s minsta medlemsland. Med sitt strategiska läge mellan Sicilien och Afrikas nordkust utgör Malta en bro mellan Europa och Afrika och landet har fått ta emot en ström av flyktingar och migranter på väg norrut från Afrika och Mellanöstern. Turismen är Maltas viktigaste näring.

Det finns i dagsläget inget urskiljbart hot för varken mellanstatliga väpnade konflikter eller inbördes sammandrabbningar på Malta. Maltas geografiskt isolerade läge i Medelhavet, med Italien i norr, Tunisien i sydväst och Libyen i söder ger inte upphov till oro för konflikter. Det finns inte heller någon hot från civil konflikt inom landet.

(Källa – ERV)

Fakta Malta

Huvudstad: Valetta
Övriga större städer: Mosta och Qormi
Språk
Maltesiska (officiell) 90,2 %, engelska (officiell) 6 %, flerspråkliga 3 %, andra 0,8 % (2005)
Religion
Katolicism (officiell) 98 %, andra/ospecificerad/ingen 2 %
Befolkningsantal
452 515 (2011)
Area
316 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
47 578 PPP$
Nationaldag
21 september

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det krävs inga särskilda vaccinationer för vistelse på Malta, men om man som resenärer tvivlar eller har några särskilda krav är det lämpligt att konsultera en allmänläkare eller specialist på resehälsa 4-8 veckor före avresa.

Det är klokt att se till att rutinvaccinationer mot stelkramp-difteri samt mässling/påssjuka/röda hund (MPR) är uppdaterade.

Resenärer som anländer från områden där gula febern är känt förekommande behöver uppvisa vaccinationsintyg mot gula febern.

Vårdinrättningar på Malta ger i allmänhet utmärkt service och det finns både offentliga och privata sjukhus. För många europeiska medborgare är vården på offentliga sjukhus avgiftsfri. Vård på privata sjukhus kan bli mycket dyrt och därför gör resenärer klokt i att kontrollera om deras rese- eller sjukförsäkring omfattar privat sjukvård. Det är lämpligt för alla resenärer att skaffa en omfattande rese- och sjukförsäkring före avresa.

Många europeiska medborgare har rätt till ett europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC), vilket täcker akutsjukvård under vistelsen på Malta. Kortet måste skaffas före resan och det är klokt att ha i åtanke att det kan ta upp till fyra veckor att få kortet.

Resenärer som medicinerar rekommenderas att ta med tillräcklig mängd läkemedel för hela vistelsen på Malta. Det är också klokt att tillsammans med sina läkemedel ha med ett signerat brev från sin läkare, där information om medicinskt tillstånd, föreskriven behandling samt substansnamn för de läkemedel man tar finns med.

(Källa – ERV)

Pass

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver pass eller EU-identitetskort som är giltigt under hela vistelsen för inresa till Malta. Övriga utländska medborgare behöver pass med en giltighetstid på minst tre månader från utresedatum ur Malta. Resenärer som anländer från områden där gula febern är känt förekommande behöver uppvisa vaccinationsintyg mot gula febern.

(Källa – ERV)

Visum

Medborgare från de flesta länder, däribland Sverige, behöver inte visum till Malta för vistelser kortare än tre månader (90 dagar). EU-medborgare kan stanna på Malta under obestämd tid utan visum, men behöver registrera sig vid maltesiska myndigheter efter 90 dagars vistelse i landet. Icke-EU-medborgare kan behöva uppvisa intyg på returbiljett eller biljett för vidareresa vid ankomsten till Malta. Det kan vara klokt för resenärer att kontakta sin lokala maltesiska ambassad eller konsultat för att få information om eventuella specifika nationella krav.

Arbetssökande på Malta behöver inneha visum.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till Malta på Schengen Visa Info. http://www.schengenvisainfo.com/

Funderar du på att jobba i Malta?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök information om ett annat land
Räkna ut din lön