Spela videoklipp

Intern Meny

Allmänt om Nederländerna

Nederländerna kallas ofta Holland efter sin historiskt dominerande region vid kusten mot Nordsjön. Mer än en fjärdedel av ytan i ”de låga länderna” ligger under havsnivån. Nederländerna är en ledande handelsnation och Rotterdam har en av världens största hamnar. Koalitionsregeringar leder normalt landet. Den tidigare toleranta nationen har nu ett starkt inflytande av främlingsfientlighet.

Nederländerna är ett stabilt och välutvecklat land, med ett idealiskt västeuropeiskt läge för att undvika risker så som väpnade konflikter och inbördeskrig. Nederländernas fortsatta roll i FN- och NATO-aktioner samt den europeiska utvecklingen placerar landet i den nedre delen av riskspektrumet, där endast grundläggande nivåer av säkerhetsarbete krävs för att motverka de flesta hotbilder.

(Källa – ERV)

Fakta Nederländerna

Huvudstad: Amsterdam (747.290)
Övriga större städer: Rotterdam (584.046) (2007), Haag (475.904) (2008) och Eindhoven (440,000)
Etniska grupper
Holländare 78.6 %, européer 5.8 %, turkar 2.4 %, indonesier 2.2 %, marockaner 2.2 %, surinameser 2.1 %, bonairier, saba öbor, sint eustatianer 0.8 %, andra 5.9 % (2014)
Språk
Nedeländska (officiell), frisiska (officiell)
Religion
Katoliker 28 %, protestanter 19 %, andra 11 %, ingen 42 % (2009)
Befolkningsantal
16 947 904 (2015)
Demokrati och statsskick
Konstitutionell monarki
Area
41 543 kvadratkilometer
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
61 285 PPP$
Nationaldag
27 april

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att se över att rutinmässiga vaccinationer såsom influensa, vattkoppor, polio, mässling/påssjuka/röda hund (MPR) och stelkramp-difteri är uppdaterade.

Det går bra att dricka kranvatten i Nederländerna.

Det är bra att vara medveten om att fästingburen encefalit (TBE) förekommer i skogsregionerna under de varmare månaderna.

I mars 2003 rapporterades det om fågelinfluensa vid nederländska fjäderfäanläggningar. Även om risken för att drabbas uppfattas som låg uppmanas resenärer att undvika områden där fjäderfä bearbetas.

Under februari och mars har ett utbrott av coronavirus(Covid-19) spridit sig från Kina till många länder, inklusive Nederländerna, och fortsatt spridning är sannolik på kort sikt. Strikta bevakningsåtgärder är att förväntas vid gränsövergångar och publika evenemang kan komma att ställas in med kort varsel.

Sjukvården i Nederländerna håller den höga standard som förväntas av ett västerländskt land. Det europeiska sjukförsäkringskortet (EHIC) ger dig rätt att nyttja den statliga sjukvården Nederländerna.

(Källa – ERV)

Pass

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver endast giltigt nationellt ID-kort för inresa i Nederländerna. Samtliga icke-europeiska medborgare behöver pass som är giltigt i minst tre månader efter beräknat utresedatum.

(Källa – ERV)

Visum

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver endast giltigt nationellt ID-kort eller pass för inresa i Nederländerna. För medborgare i länder som är anslutna till Schengenavtalet krävs inget visum för vistelser på upp till 90 dagar. De flesta icke-europeiska resenärer behöver ha intyg på vidareresa eller returbiljett, men medborgare från Australien, Kanada, Israel, Japan, USA och Nya Zeeland är undantagna sådana krav.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

För information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum vid inresa till Nederländerna, besök European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Nederländerna?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök information om ett annat land
Räkna ut din lön