Spela videoklipp

Intern Meny

Allmänt om Storbritannien

Kelter, romare, angler och saxare, danska vikingar och normander lade grunden till det som skulle bli en av Europas och världens stormakter. I början av 1900-talet var Storbritannien centrum i ett imperium där det brukade sägas att solen aldrig gick ned. Avkoloniseringen efter andra världskriget har gjort Storbritannien till ett mer vanligt land, men dess politiska, ekonomiska och kulturella inflytande är fortfarande stort. London har förblivit ett viktigt finansiellt centrum. I januari 2020 lämnade Storbritannien EU efter en folkomröstning som skapade stora spänningar i det brittiska samhället.

Storbritannien är ett relativt tryggt land att besöka. Risken för inhemsk väpnad konflikt och omfattande oroligheter är mycket liten. Även om det finns en allvarlig hotbild gällande terrorism i Storbritannien så har landets åtgärder för att bekämpa och minska terrorism visat sig effektiva, och färre attacker har utförts de senaste åren. Resenärer är mest sårbara för småbrottslighet, särskilt i storstäderna. Demonstrationer i de större städerna så som London är vanliga och kan orsaka störningar i trafiken, de är dock i allmänhet fredliga.

(Källa – ERV)

Fakta Storbritannien

Huvudstad: London
Övriga större städer: Birmingham, Leeds, Glasgow, Sheffield, Edinburgh, Liverpool, Manchester
Språk
Engelska, walesiska, galliska
Religion
Kristna 71 %, muslimer 3 %, hinduer 1 %, andra/ospecificerade/ingen 25 % (2001)
Befolkningsantal
62 066 350
Demokrati och statsskick
Konstitutionell monarki
Area
243 610 km2
Valuta
Pund
Bruttonationalinkomst per invånare
49 932 PPP$
Nationaldag
Andra lördagen i juni

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör säkerhetsställa att deras grundläggande vaccinationsskydd är uppdaterat, detta inkluderar polio, mässlingen/påssjuka/röda hund, ochdifteri/kikhosta/stelkramp. I övrigt krävs det inga särskilda vaccinationer för resor till Storbritannien.

Kranvattnet är säkert att dricka.

Under februari och mars har ett utbrott av coronavirus(Covid-19) spridit sig från Kina till många länder, inklusive Storbritannien, och fortsatt spridning är sannolik på kort sikt. Strikta bevakningsåtgärder är att förväntas vid gränsövergångar och publika evenemang kan komma att ställas in med kort varsel.

Standarden på vårdinrättningar i Storbrittanien är bland de högsta i världen, och kan jämföras med de i andra västerländska länder.

Akutvård täcks av NHS (National Health Service) och erbjuds på de sjukhus som har en ”Casualty” eller ”A & E” (Accident & Emergency) avdelning. Väntetiderna på en A & E avdelning är ofta långa; var beredd på att du kan behöva vänta i flera timmar om din medicinska situation inte är allvarlig.

Behandling på NHS sjukhus är gratis för brittiska medborgare, men de resenärer som inte är medborgare i antingen Storbritannien eller EU kan behöva betala för behandling. Huruvida betalning krävs beror framförallt på vistelsens längd och syftet med besöket i Storbritannien, inte på ens nationalitet. Vissa behandlingar, inklusive akutvård, är gratis för alla nationaliteter. EU medborgare, och ett fåtal andra länder, kan få tillgång till även icke-akut vård om de har ett europeiskt sjukförsäkringskort.

När det gäller mindre allvarliga krämpor, eller om du har frågor om receptfria läkemedel, så kan du konsultera en apotekare eller apotek. Apotek kan hittas i de flesta stadskärnor och hos större matbutiker.

(Källa – ERV)

Pass

Pass krävs för inresa till Storbritannien, passet behöver inte vara giltigt längre än vistelsens längd. Det rekommenderas att EU-medborgare tar med sig sitt pass, men det är tillräckligt med ett nationellt ID-kort.

(Källa – ERV)

Visum

EU-medborgare behöver inte visum, detta inkluderar resenärer från Sverige.

Resenärer från Australien, USA, Kanada, Brasilien, Japan och Sydkorea behöver inte visum för vistelser i upp till 3, eller 6 månader, under sammanlagt en ettårsperiod. Notera att det dock krävs inresetillstånd om man besöker landet i ett annat syfte än som turist. Var medveten om att i de fall som visum behövs så kräver Storbritannien att biometriska uppgifter ska lämnas in av den sökande. Vid ankomsten till Storbritannien kan resenärer från länder utanför EU behöva visa upp en returbiljett, och en giltig adress där de kommer bo under vistelsen i Storbritannien.

Detaljerad information gällande visumkrav för specifika nationaliteter kan efterfrågas av respektive ambassad.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Funderar du på att jobba i Storbritannien?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök information om ett annat land
Räkna ut din lön