Sök jobb i Tyskland

Allmänt om Tyskland

Tyskland sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder. Tyskland är med sina över 80 miljoner invånare Europas största nation och har en av världens starkaste ekonomier. Den tyska regeringen är tongivande i EU och Tysklands inflytande växer även globalt.

Tyskland är generellt sett ett säkert resmål. Säkerhetsrisken för utländska medborgare bedöms som låg och utgörs huvudsakligen av småbrottslighet, vilken främst är koncentrerad till de större städerna.

Tyskland har väl utvecklade rutiner för terrorismbekämpning och ett utvecklat underrättelsenätverk. Trots detta finns en reell risk för terrorism. Den organiserade brottsligheten är begränsad. Risken för att eventuella politiska oroligheter påverkar Tysklands nationella säkerhet är låg.

(Källa – ERV)

Fakta Tyskland

Huvudstad: Berlin (3.416.300) (2007)
Övriga större städer: Hamburg (1.743.627), München (1.259.677) och Köln (983, 347)
Språk
Tyska
Religion
Protestantiska kristna 34 %, katoliker 34 %, muslimer 3,7 %, andra/ospeficicerat/ingen 28,3 %
Befolkningsantal
81 890 000 (2012)
Demokrati och statsskick
Federal republik
Area
357 121 km2
Valuta
Euro
Bruttonationalinkomst per invånare
57 530 PPP$
Nationaldag
3 Oktober

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Alla resenärer bör besöka antingen sin personliga läkare eller en hälsoklinik 4-6 veckor innan avresa.

Du bör se till att de grundläggande vaccinationerna mot influensa, vattkoppor, polio, MMR (mässlingen/påssjuka/röda hund), difteri, kikhosta och stelkramp är uppdaterade.

Under februari och mars 2020 har ett utbrott av Covid-19 coronavirus spridit sig med ökande hastighet i Tyskland med förväntad fortsatt spridning under de kommande månaderna. Internationellt resande har påverkats och förväntas vara fortsatt utsatt. Hårdare hälsokontroller är att vänta och evenemang kan komma att ställas in på kort varsel.

Vårdinrättningar i Tyskland håller hög standard. Vissa läkare och sjukhus kan kräva kontantbetalning direkt av turister för tillgång till sjukvård. Ett europeiskt sjukförsäkringskort ger resenärer tillgång till den offentliga vården i Tyskland.

(Källa – ERV)

Pass

Pass är ett krav för alla icke-européer. Medborgare från Europeiska unionen, eller Schengenområdet, behöver endast sina nationella ID-handlingar.

(Källa – ERV)

Visum

För medborgare i Europeiska unionen räcker det med pass, eller nationellt identitetskort. Individer från länder som är en del av Schengenavtalet behöver inget visum och är berättigade att stanna i landet upp till 90 dagar, detta inkluderar svenskar. För de flesta icke-europeiska besökare krävs att man kan uppvisa biljett som styrker att man antingen är på genomresa eller kommer återvända hem efter sitt besök i Tyskland. Detta är dock inget krav för personer från Australien, Kanada, Japan, USA och Nya Zeeland.

(Källa – ERV)

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

För information angående vilka nationaliteter som behöver ett Schengenvisum vid inresa till Tyskland, besök European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Tyskland?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish

Tyskland

Sök jobb på följande Portaler

Räkna ut din lön