Sök jobb i Ukraina

Sök jobb i Ukraina

Allmänt om Ukraina

Ukraina blev självständigt 1991, men frigörelsen från Sovjetunionen var svår och landet har präglats av ett tidvis auktoritärt och ständigt korrumperat styre med starka inneboende motsättningar. En revolution 2014 förde Ukraina på kollisionskurs med Ryssland, som annekterade halvön Krim och iscensatte ett väpnat uppror i landets östra delar. Hotet från Ryssland har gett Ukraina starkt stöd från EU och USA, men fortsatt korruption kan få stödet att svikta.

Ukrainas säkerhetssituation har försämrats i efterdyningarna av Euromaidan protesterna i Kiev under november 2013, samt krigsutbrottet med de rysk-backade separatisterna i öster. Stabiliteten har dock förbättrats efter att Minskfördraget slöts i februari 2015, men det finns en risk att fördraget försvagas, utöver dess redan bräckliga tillstånd. Ryssland har kapaciteten att trappa upp våldet hos medgörliga separatiststyrkor genom soldater gömda inne i östra Ukraina, trots Kremls försäkringar om det motsatta. Huvudstaden och de västliga städerna bedöms för nuvarande som stabila, förutom enstaka protester och sällsynta attacker. Resenärer bör undvika alla protester och större folksamlingar. Trots befolkningens ilska över problemet så är korruptionen utbredd och utgör den största utmaningen för organisationer som gör affärer i Ukraina.

(Källa – ERV)

Fakta Ukraina

Sök jobb i Ukraina
Sök jobb i Ukraina

Huvudstad: Kiev (2 819 566)
Övriga större städer: Kharkiv, Dnipropetrovsk, Odessa och Donetsk
Etniska grupper
Ukrainare 77,8 %, ryssar 17,3 %, vitryssar 0,6 %, moldovier 0,5 %, krimtatarer 0,5 %, bulgarer 0,4 %, ungrare 0,3 %, rumäner 0,3 %, polacker 0,3 %, andra/ospecificerad/ingen 2 % (2001)
Språk
Ukrainska (officiell) 67 %, ryska 24 %, andra 9 %
Religion
Ukrainsk-ortodoxa (Kiev patriarken) 50,4 %, ukrainsk-ortodoxa (Moskva patriarken) 26,1 %, ukrainsk grekisk-katoliker 8 %, ukrainsk autokefalia ortodoxa 7,2 %, katoliker 2,2 %, protestanter 2,2 %, judar 0,6 %, andra/ospecificerad/ingen 3,2 % (2006)
Befolkningsantal
44 429 471 (juli, 2015)
Area
603 550 kvadratkilometer
Valuta
Hryvnia
Bruttonationalinkomst per invånare
13 341 PPP$
Nationaldag
14 augusti

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Besökare bör kontakta en läkare eller vårdcentral innan avresa till Ukraina för att säkerhetsställa att de lämpliga vaccinationerna är uppdaterade.  

Individer som inte har blivit vaccinerade mot stelkramp och difteri under det senaste årtiondet råds att uppdatera sitt skydd, då ett utbrott av difteri skedde i Ukraina under 1990-talet och under sommaren 2008.

Hepatit A och B vaccinering är också rekommenderat, tyfusvaccin rekommenderas för de som planerar att äta mat på anläggningar utanför deras hotell.

Vaccination för MPR (mässlingen/påssjuka/röda hund) rekommenderas, och resenärer bör även överväga vaccinering mot rabies om resor till landsbygden kommer att ske. Resenärer bör även skydda sig mot fästingbett.

Kolera och vattenburna parasiter kan utgöra ett problem i de södra regionerna av Ukraina. På grund av detta rekommenderas besökare att inte dricka kranvattnet, utan bara använda buteljerat vatten.

Reseförsäkring rekommenderas starkt för besökare i Ukraina. De bör dock varam medvetna om att mer allvarliga hälsoproblem kan kräva vård i ett annat land.  I allmänhet är vården problematisk, och medicinska förnödenheter är ofta begränsade. Även om resenärer har försäkring kan läkare be om kontantbetalning.

Besökare uppmanas också att bära med sig alla mediciner de behöver, eftersom det kan finnas begränsad tillgång i Ukraina. De bör dock först säkerhetsställa att läkemedlet är lagligt i Ukraina.

(Källa – ERV)

Pass

Pass krävs för inresa i Ukraina. Pass ska vara giltiga under hela din vistelse, om du reser utan visum.

(Källa – ERV)

Visum

Visum krävs inte för de EU medborgare, amerikanska och kanadensiska medborgare som besöker Ukraina som turister, i affärer eller som studenter. Om du planerar att stanna längre än tre månader så bör du införskaffa ett visum innan avresa.

Australiensare måste införskaffa ett visum innan inresa i landet.  

Eftersom den ukrainska regeringen inte erkänner dubbelt medborgarskap så bör de med dubbelt medborgarskap vara medvetna om sina visumkrav.

Besökare uppmanas att deklarera alla kontanter som de bär, liksom deras värdesaker, då icke-deklarerade saker kan konfiskeras enligt ukrainska tullbestämmelser.

Så fort besökare kliver in på ukrainsk mark så behöver de registrera sig hos ukrainska myndigheter genom att skriva under ett immigrationsdokument hos tullmyndigheten.

Besökare bör också vara medvetna om att ett ryskt visum krävs om de vill resa till Ryssland från Ukraina, och vice versa.

Smycken och objekt av historiskt värde och betydelse får inte lämna landet, enligt nationell lag. Straffen inkluderar böter och fängelse om dessa lagar inte efterföljs.

(Källa – ERV)

För ytterligare information, besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/ 

Funderar du på att jobba i Ukraina?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök jobb i Ukraina
Räkna ut din lön