Sök jobb i Ungern

Sök jobb i Ungern

Allmänt om Ungern

I Donauflodens bäcken i Centraleuropa ligger Ungern, ett land med rik kultur och dramatisk historia. Ungern drabbades hårt av den globala finanskrisen från 2008 och tvingades göra impopulära nedskärningar. Växande arbetslöshet åtföljdes av antisemitism och fientlighet mot romer och invandrare. Under premiärminister Viktor Orbán har Ungern sedan 2010 blivit allt mer auktoritärt och nationalistiskt.

Ungern är en säker destination för resenärer. Ungerns övergång från kommunism till kapitalism under 1990-talet resulterade i att landet blev en medlem i EU och NATO, med ambitioner att ansluta sig till euron. Dock har de ekonomiska förhållandena med inflation och hög statsskuld inneburit att det är osannolikt att forinten ersätts av euron innan 2020. Fortsatt framgångsrika förhandlingar med dess många grannar har inneburit att territoriella konflikter minskat i allvar, även om bråk bryter ut ibland över Ungerns minoritetsbefolkningar i angränsade länder angående frågor om ökad invandring.

(Källa – ERV)

Fakta Ungern

Sök jobb i Ungern
Sök jobb i Ungern

Huvudstad: Budapest (1 702 297).
Övriga större städer: Debrecen (204,297), Miskolc (178,950) and Szeged (167,039)
Etniska grupper
Ungrare 92,3 %, romer 1,9 %, andra/ospecificerad/ingen 5,8 % (2001)
Språk
Ungerska 93,6 %, andra/ospecificerad 6m4 % (2001)
Religion
Katoliker 51,9 %, kalvinister 15,9 %, lutheraner 3 %, grekisk-katoliker 2,6 %, andra kristna 11,1 %, andra/ospecificerad/ingen 24,6 % (2001)
Befolkningsantal
9 937 628 (2011)
Area
93 030 kvadratkilometer
Valuta
Forint

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att kontakta en läkare eller vårdcentral 4-5 veckor innan avresa för att få den senaste informationen angående vilka vaccin som rekommenderas. Resenärer bör ha vaccinering mot influensa, vattkoppor, polio, MPR (mässling, påssjuka, röda hund), hepatit A och B samt stelkramp – difteri innan avresa till Ungern.

Att dricka vatten från kranen är accepterat och säkert i de stora städerna, även om vattenkvaliteten i mer rurala områden kan ifrågasättas. Det är rekommenderat att bära med sig buteljerat vatten när man reser till de mer isolerade regionerna i Ungern.

Medicinsk vård i Ungern ses generellt som kompetent, men sjukhusfaciliteterna och sjuksköterskeresurserna är inte jämförbara med många västerländska länder. Läkare är väl utbildade och många, speciellt i Budapest, talar engelska. Dock kommer mer komplicerade sjukdomar och ingrepp med stor sannolikhet innebära evakuering till ett grannland.

Sjukhus förväntar sig vanligtvis direkt betalning i kontanter för sjukvård, oavsett reseförsäkring. Apotek är kontrollerade av EU och innehåller majoriteten av förnödenheter. Service är tillgängligt 24 timmar om dygnet i huvudstaden.

(Källa – ERV)

Pass

Ett pass krävs av alla utländska nationaliteter för inresa i Ungern, bortsätt från EU-medborgare och har ett giltigt nationellt ID-kort från EU. Det är rekommenderat att ta kontakt med de relevanta myndigheterna angående inresa i landet.

(Källa – ERV)

Visum

Medborgare i EU, USA, Australien och Kanada är tillåtna att stanna i landet i upp till 90 dagar utan ett visum. EU-medborgare behöver registrera sig för vistelser längre än 90 dagar. Resenärer från andra länder bör kontakta den närmsta ungerska diplomatiska delegationen för att förvissa sig om visumkrav.

(Källa – ERV)

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till Ungern på European Commission Visa Policy website.

Funderar du på att jobba i Ungern?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Info – Frilansgruppen.com)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Ungern

1 Videoklipp
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag

EnglishSwedish
Sök jobb i Ungern
Räkna ut din lön