Europa - Sverige

Huvudstad - Stockholm

Bostad

Sjukförsäkring

Reseförsäkring

Resor

Ambassad

Värva en medlem

Översikt

Sverige är ett av Europas större länder till ytan och består till största delen av skogar, berg och sjöar. Skog, vattenkraft och järnmalm lade grund till ett välstånd som växt med högteknologisk och biokemisk industri. Under andra halvan av 1900-talet byggdes ett avancerat välfärdssystem upp. När det gäller tillgång till utbildning, livslängd och levnadsstandard hör Sverige idag till de tio högst rankade länderna i världen.

Sverige är ett socioekonomisk och politiskt stabilt land med få risker för resenärer. Sverige har en lång historia av politisk neutralitet i internationella konflikter, denna hållning lever till viss del kvar även om landet idag är medlem i EU. De säkerhetshot som resenärer troligast riskerar att drabbas av är kopplade till kriminalitet; isolerade våldsbrott förekommer, och under sommarmånaderna är risken för ficktjuvar något förhöjd, framförallt i storstadsområdena Stockholm, Malmö och Göteborg.

Under vintern, särskilt vid kraftiga snöfall och minusgrader, är det vanligt att tåg- och vägtrafiken påverkas negativt.

(Källa – ERV)

Fakta Sverige

Huvudstad: Stockholm (1 372 765)
Övriga större städer: Göteborg (526 089) och Malmö (307 758)
Etniska grupper
Sverige har fem nationella minoriteter: judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar
Språk
Svenska (officiell) samt nationella minoritetsspråk: finska, meänkieli, samiska, romani, jiddisch,
Religion
Protestanter 87 %, andra/ingen/ospecificerat 13 %
Befolkningsantal
9 801 616 (2015)
Demokrati och statsskick
Parlamentarisk monarki
Area
450 295 km2
Valuta
Svenska kronor
Bruttonationalinkomst per invånare
56 632 PPP$
Nationaldag
6 Juni

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det finns inga större hälsorisker i Sverige, och det föreligger inte några särskilda rekommendationer angående extra vaccinationer. Men som en försiktighetsåtgärd bör resenärer ha uppdaterat sina vaccinationer mot stelkramp, difteri, mässlingen, påssjuka, röda hund och influensa – det senare om du reser mellan november och april. 

Det är säkert att dricka kranvattnet. 

Under februari och mars 2020 har ett utbrott av Covid-19 coronavirus spridit sig i Sverige med förväntad fortsatt spridning under de kommande månaderna. Allmänna frågor angående utbrottet och hur du kan förbereda dig kan riktas fås genom telefonnumret 113 13. Personer som uppvisar symptom på möjlig infektion kan finna assistans via numret 1177.

Räddningstjänst är tillgänglig i hela landet och har ett centraliserat telefonnummer: 112.

Sjukvården håller hög standard och är i allmänhet statlig. Resenärer från EU har rätt till kostnadsfri behandling vid svenska sjukhus, men det bör noteras att det oftast är att nödvändigt att uppvisa pass. Resenärer från länder utanför EU uppmanas att söka råd om vilken typ av sjuk- och reseförsäkring de behöver.

Apotek är välförsedda med läkemedel som är certifierade enligt internationell standard. Det är dock klokt att ta med sig sina egna receptbelagda läkemedel. Observera att om läkemedlen är narkotikaklassade så kommer man att behöva uppvisa dokumentation från sin läkare. Svenska läkare kan vara ovilliga att skriva ut narkotikaklassade preparat.

(Källa – ERV)

Pass

Pass eller nationella ID-kort från EU krävs för alla besökare till Sverige. Dessa bör vara giltiga i minst tre månader efter den planerade vistelsen.

(Källa – ERV)

Visum

Sverige har undertecknat Schengenavtalet från 1995. För vissa länder som inte är medlemmar i Schengen är visum ett krav.

(Källa – ERV)

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

För att få information angående vilka nationaliteter som behöver ett Schengenvisum för inresa till Sverige kan resenärer besöka European Commission Visa Policy website.

Räkna ut din lön

Under konstruktion

Funderar du på att jobba i Sverige och bli egenanställd av Freelance Finance Group?

För att få ut mesta möjliga lön gör så här!

Öppna ett Bank-konto på samma bank som Freelance Finance Group Ltd, då har du möjlighet att slippa betala några bankavgifter, du betalar endast vår Serviceavgift på 6%. (Mer Info på Frilansgruppens Startsida)

Använd länken här nedanför och öppna ett Bank-konto i samma bank som Freelance Finance group. 

Öppna ett Bank-konto

Google Maps

Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på email

Ovanstående fem siter ingår i koncernen Freelance Finance Group Ltd – Ett Internationellt egenaställningföretag